Pages Navigation Menu

Plattegrond interieur | 4. Functies

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten heb je het binnentredende daglicht geanalyseerd op de plattegrond van je interieur. In deze stap ga je de functies in je interieur bepalen.

 

Functies in je interieur bepalen

Bij je woonwensen in het programma van eisen heb je voor jezelf bepaald welke functies er in je interieur moeten komen. Denk hierbij aan eten, slapen, koken, werken, lezen, zitten etc. In je interieur worden vaak meerdere van deze functies gecombineerd. In een vlekkenplan geef je op de plattegrond van je interieur grof aan welke functies op welke plek in je interieur moeten komen. Dit kan je straks gebruiken als je de meubels en verlichting gaat indelen.

 

Plattegrond_interieur_functies

 

Opdracht 10: Vlekkenplan met functies voor je interieur

Geef op je plattegrond grof weer op welke plek je welke functies binnen je interieur wilt plaatsen. Houd hierbij rekening met de vorige stappen als looproutes en lichtval. Probeer de functies buiten de looproutes te houden en maak gebruik van het binnentredende daglicht. Verder zijn sommige functie aan elkaar verwant zoals koken en eten. Zorg ervoor dat deze functies bij elkaar in de buurt geplaatst worden. Zo hoef je niet van de keuken met je maaltijd door de zithoek naar de eettafel te lopen. Houd tevens rekening met het uitzicht dat je hebt vanaf verschillende plekken. 

 

Je hebt nu in grote lijnen de basis voor je plattegrond gereed. Daarom kan je nu in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten de plattegrond gaan opzetten.

 

Volgende stap

 

Advertentie