Pages Navigation Menu

Woonstijl

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de gratis online interieur cursus ‘Je Interieur Inrichten’ hebben we gekeken naar het opstellen van het programma van eisen voor je interieur. In deze stap kijken we naar de woonstijl in je interieur. Je voelt je vaak het prettigst in een bepaalde atmosfeer. Dit is persoonlijk en voor iedereen dus weer anders. De één houdt van een rustige omgeving zonder al te veel prikkels, een ander houdt juist van actie en dynamiek. De atmosfeer waar jij je het prettigst voelt kan door middel van een woonstijl naar je interieur vertalen om een persoonlijk interieur te realiseren dat bij je past.

 

Woonstijl voor je interieur

Als je begint met de inrichting van je interieur dan is het belangrijk om je smaak en favoriete woonstijl te ontdekken. Dit is geen vastomlijnd gegeven om je in een hokje te duwen, maar kan een leidraad zijn bij de volgende stappen van de inrichting van je interieur. Wanneer je je interieur gaat inrichten en je kiest voor producten binnen één woonstijl, dan krijg je een harmonieus en samenhangend interieur. Als je meerdere woonstijlen met elkaar mixt krijg je een spannende en eclectische sfeer, maar loop je ook het risico dat je interieur snel rommelig en onsamenhangend wordt.

Tip van de stylist
Let er op dat je interieur niet te saai wordt. Durf binnen een woonstijl te kiezen voor één eyecatcher of een afwijkend detail in je interieur!

Binnen een bestaande woonstijl ontwikkelen zich ook weer woontrends. Kies eerst een persoonlijke en tijdloze basis wat je later eventueel kunt aanvullen met trendgevoelige items of kleuren.  Een aantal veel voorkomende woonstijlen ter inspiratie zijn: (Klik op de link om een uitgebreider voorbeeld te zien)

Landelijke woonstijl
Design woonstijl
Scandinavische woonstijl
Industriële woonstijl
Klassieke woonstijl

 

 

Opdracht 2: Bepaal jouw persoonlijke woonstijl

Bepaal voor jezelf welke woonstijl jij graag in je interieur terug wilt zien. Laat je inspireren door de bovenstaande woonstijlen of bedenk zelf een sfeer waar jij je prettig in voelt.

 

Als je voor jezelf een favoriete woonstijl of sfeer hebt bepaald dan kan in de volgende stap van de interieur cursus ‘Je Interieur Inrichten’  een moodboard of sfeercollage maken voor je interieur.

 

Volgende stap