Pages Navigation Menu

Materialen | 3. Wanden

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus ‘je interieur inrichten’ hebben we gekeken naar verschillende soorten vloeren. In deze stap kijken we naar de wanden.

 

Wanden met verschillende wandafwerkingen

Zoals de vloer de basis van je interieur is, zo zijn de wanden de achtergrond van je interieur. De wanden zijn als het ware het doek waar je meubels voor plaatst. Wanneer je gaat kiezen voor een bepaalde wandafwerking bedenk je vooraf dan goed op welke manier je meubels het beste tot hun recht komen.

 

Tip van de stylist
Wat wil je met je interieur bereiken? Moet het een oase van rust zijn? Kies dan voor neutrale wanden die weinig contrasteren met je meubels (ton sur ton). Wil je dat jouw bank of kast van de wand afknalt? Kies dan voor een wand in een contrasterende kleur of wandafwerking zodat het elkaar versterkt.

 

Keuzes in wandafwerking

Er zijn verschillende soorten afwerkingen voor je wanden. De onderstaande veelvoorkomende wandafwerkingen zullen we met je bespreken. Klik op de link voor uitgebreidere informatie.

Behang
Muurverf
Stucwerk
Tegels

 

Opdracht 15: Bepaal het materiaal voor je wanden

Ook bij het uitzoeken voor de juiste afwerking van de wanden bedenk je eerst welke textuur en uitstraling de wand moet hebben. Hierdoor beperk je je keuze in wanden al. Kies één of meerdere wandafwerkingen  die past bij jouw gekozen woonstijl of sfeer voor je interieur. 

 

Nu je de vloer en wanden hebt bepaald bepaald voor je interieur kan je in de volgende stap van de online cursus ‘je interieur inrichten’ kijken naar de verlichting.

 

Volgende stap

 

Advertentie