Pages Navigation Menu

Materialen | 2. Vloeren

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus ‘je interieur inrichten‘ hebben we gekeken naar de verschillende texturen van materialen. In deze stap gaan we specifieker in op de vloeren.

 

Vloeren

Je vloer is de meest bepalende factor in je interieur, het brengt je interieur samen en bepaalt voor een groot deel de sfeer in je interieur, het vormt dus de basis. Begin daarom bij het uitzoeken van de materialen voor je interieur te bij de vloer. Een vloer is moeilijk en duur om te vervangen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken.

We maken bij vloeren onderscheid tussen harde en zachte vloeren. Vaak komt er een mix van harde vloeren in de woonruimtes en zachte vloeren in de slaapkamers voor. We zullen een aantal veel voorkomende vloeren met je bespreken, klik op de link voor uitgebreidere informatie.

 

Harde vloeren:

Massief houten vloer
Parketvloer
Laminaatvloer
Tegelvloer van keramische tegels of natuursteen
Gietvloer
Linoleum

 

Zachte vloeren:

Tapijt
Karpet

 

Opdracht 14: Bepaal jouw vloer voor je nieuwe interieur

Bepaal voor jezelf welke vloer jij graag in je interieur terug wilt zien. Kijk naar je programma van eisen, moet je interieur comfortabel aanvoelen of juist makkelijk schoon te houden zijn? Kijk ook naar je favoriete woonstijl of gewenste sfeer en bepaal aan de hand van deze gegevens welke vloer het beste in jouw interieur past.

 

Als je een keuze hebt gemaakt wat betreft vloeren dan ga je in de volgende stap van de online cursus  ‘je interieur inrichten’ kijken naar de wanden.

 

Volgende stap

 

 

Advertentie