Pages Navigation Menu

Lichtplan | 4. Sfeerverlichting

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus ‘je interieur inrichten‘ heb je functionele verlichting in je lichtplan toegepast. In deze stap leer je meer over sfeerverlichting.

 

Sfeerverlichting of decoratieve verlichting

Bij sfeerverlichting of decoratieve verlichting  staat de esthetiek van het armatuur voorop. Het heeft in eerste plaats niet meer de functie om een ruimte te verlichten, maar geeft een sfeervol effect. Veel sfeerverlichting heeft een lagere lichtopbrengst en valt op door het uiterlijk, vaak is sfeerverlichting voorzien van een (grote) kap. Decoratieve verlichting vormt vaak een eyecatcher in je interieur, ook een haardvuur of kaarsen vallen onder decoratieve verlichting.

 

Tip van de stylist
Vaak zoeken mensen naar kunst of een persoonlijk object als eyecatcher in hun interieur. Een opvallend armatuur kan deze functie ook hebben. Hiermee sla je 2 vliegen in 1 klap, het armatuur kan als lichtbron en als object gebruikt worden.


Voorbeelden van decoratieve verlichting of sfeerverlichting zijn:

 

Tafellamp
Schemerlamp
Eyecatchers
Haardvuur
Kaarslicht

 

Opdracht 17: Sfeerverlichting intekenen op plattegrond

In de vorige stappen van de interieurcursus heb je de basisverlichting en de functionele verlichting op je plattegrond aangegeven. Vul je lichtplan nu verder aan met sfeerverlichting op de juiste punten. 

 

Nu je de sfeerverlichting in je lichtplan hebt toegepast kan je in de online cursus ‘je interieur inrichten‘ gaan kijken naar de accentverlichting in je lichtplan.

 

Volgende stap

 

Advertentie