Pages Navigation Menu

Programma van eisen

 

Wat betekent je interieur voor jou?

 

Tijdens de online interieur cursus ‘Je Interieur Inrichten’ ga je stap voor stap een interieurontwerp voor je eigen interieur maken. Vraag jezelf vooraf wat je interieur voor jou betekent? Een interieur is persoonlijk en er zijn geen kant-en-klaar oplossingen bij het inrichten van je interieur. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf goed uitzoekt aan welke eisen je interieur moet voldoen en hoe je interieur gebruikt wordt. Vaak is er iets in je situatie veranderd waardoor je interieur mee moet groeien. Dit kan bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding zijn, je interieur krijgt een nieuwe functie zoals een werkplek, je gaat samenwonen of juist scheiden, je wilt meer opbergruimte creëren etc.

Je kan je woonwensen voor jezelf op een rijtje zetten door middel van een programma van eisen op te stellen voor je interieur. In een programma van eisen voor je interieur bepaal je alle randvoorwaarden waaraan jouw persoonlijke interieurontwerp moet voldoen. Aan deze voorwaarden kan je je interieurontwerp gaandeweg het ontwerpproces toetsen om te kijken of je nog op de goede weg zit. Je kan jezelf tijdens het opstellen van het programma van eisen bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

 

Programma van eisen interieur:

 

1. Wat wil ik bereiken met mijn interieur?
2. Wie maakt er gebruik van de ruimte?
3. Welke functies vinden er plaats binnen de ruimte? bijvoorbeeld eten, werken, zitten of slapen?
4. Welke elementen mogen behouden blijven in mijn nieuwe interieur en welke worden vernieuwd?
5. Welke sfeer heeft je voorkeur? waar voel je je prettig?
6. Welk budget heb je voor je nieuwe interieur?

 

Opdracht 1: Stel je persoonlijke programma van eisen op voor jouw interieur

Stel een persoonlijk programma van eisen op voor jouw interieur. Vraag jezelf af wat jouw woonwensen voor je interieur zijn en hoe de ruimte gebruikt wordt aan de hand van de bovenstaande vragen.

 

Deze gegevens vul je straks aan met technische informatie van de ruimte. Dit vormt samen het programma van eisen voor je interieur. Als je voor jezelf een duidelijk doel voor ogen hebt kan je in de volgende stap van de online interieur cursus ‘Je Interieur Inrichten’ gaan bepalen welke woonstijl of sfeer het beste bij je past.

 

Volgende stap

 

Advertentie