Pages Navigation Menu

Plattegrond interieur | 2. Routing

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten heb je een opmetingstekening van je interieur gemaakt. In deze stap ga je kijken naar de routing in je interieur.

 

Routing in je interieur

Als je een schetsplattegrond hebt gemaakt kan je gaan kijken naar de routing in je interieur. Door deuren met elkaar te verbinden ontstaat er een natuurlijke verdeling van je interieur. Zorg ervoor dat de verbindingen tussen de deuren zo kort en direct mogelijk zijn. Er ontstaan hierdoor looproutes die je veel binnen de ruimte gebruikt. Probeer ervoor te zorgen dat je tijdens het inrichten van je interieur de meubels zoveel mogelijk buiten de looproutes plaatst. Het wordt als erg onrustig ervaren als iemand bijvoorbeeld steeds voor de televisie langs moet lopen.

 

interieur_routing

 

Opdracht 8: Routing intekenen in de plattegrond

Geef op je plattegrond de looproutes binnen de ruimte aan. Dit doe je door lijnen te trekken tussen de deuren in je interieur.  Je gebruikt ongeveer 60-90 cm, dus houd deze maatvoering aan in je plattegrond. Veel gebruikte looproutes waar je bijvoorbeeld met boodschappentassen loopt maak je breder. Minder gebruikte looproutes kan je iets smaller maken.

 

Als je de routing in je interieur op de plattegrond hebt ingetekend kan je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten kijken naar de lichtval in je interieur.

 

Volgende stap

 

 

Advertentie