Pages Navigation Menu

Moodboard interieur maken

 

Vorige stap

 

Moodboard-interieur-maken

 

De eerste stap naar een nieuw interieur heb je in de eerste stap van de online cursus interieur inrichten gemaakt door een woonstijl te selecteren die bij jou past.  In deze stap ga je een moodboard interieur maken. Vaak weten mensen niet precies welke kant ze op willen met hun interieur. Dit zie je in het bestaande interieur weer terug: ze durven geen keuze te maken in kleur en materiaal waardoor het interieur vaak saai en oppervlakkig wordt in grijs- of natureltinten. Of het interieur is juist een mengelmoesje van stijlen en sferen, omdat ze gewoon kopen wat ze mooi vinden en niet letten op de stijl of kleur. Dit maakt je interieur uiteraard erg persoonlijk, maar de eenheid en balans is vaak ver te zoeken. Herken je dit probleem? Een moodboard kan je helpen om een duidelijke keuze in je interieur te maken en vormt samen met het programma van eisen de basis van je interieurontwerp.

 

Moodboard interieur maken

De volgende stap bij het inrichten van je interieur is het maken van een moodboard. Een moodboard, beeldcollage of sfeercollage is een verzameling van foto’s, afbeeldingen en materialen die jouw persoonlijke smaak verbeelden. Het laat in één oogopslag zien welke sfeer je in je interieur wilt neerzetten, het vormt in feite het uitgangspunt voor je interieur.

Het moodboard maak je in eerste instantie voor jezelf om een duidelijk doel voor ogen te krijgen. Tijdens het gehele ontwerpproces van je interieur gebruik je je moodboard om te toetsen of je nog op de juiste weg zit. Daarnaast kan je door middel van een moodboard makkelijker communiceren en je eigen stijl aan andere mensen duidelijk maken. Zo laat je met een moodboard aan je partner zien welke richting jij op wilt met je interieur of neem je je moodboard mee tijdens het shoppen voor verf, gordijnen of meubels voor je interieur.

 

Wat heb je nodig?

  1. (Woon)tijdschriften, productbrochures etc.
  2. Stalen van o.a. behang, verf, vloeren, dessins etc.
  3. Liniaal
  4. Stanleymes of schaar
  5. Fotolijm of lijmspray
  6. Stevige achtergrond zoals fotokarton of foamboard

 

Wanneer je alle benodigdheden voor het maken van een moodboard hebt verzameld ga je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten afbeeldingen verzamelen.

 

Volgende stap

 

Advertentie