Pages Navigation Menu

Moodboard | 1. Afbeeldingen

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten hebben we uitgelegd waarom een moodboard een handig hulpmiddel is tijdens het ontwerpen van je interieur. In deze stap maken we een begin met het verzamelen van je moodboard afbeeldingen.

 

Moodboard-afbeeldingen-interieur

 

Jouw moodboard afbeeldingen zeggen iets over jou

Het moodboard dat je gaat maken is een sfeercollage van afbeeldingen, foto’s, materialen, woorden etc. die jou persoonlijk erg aanspreken. Laat je in eerste instantie nergens door beperken. Denk na over wie je bent en wat jij met je interieur wilt uitstralen. Ben je een introverte persoon die van rust en de natuur houdt of juist een excentrieke persoon die van actie en dynamiek houdt?  Ik hoef je niet uit te leggen dat deze twee uitersten compleet verschillende moodboard afbeeldingen en dus ook interieurs opleveren.

 

Tip van de stylist
Je hoeft je bij het zoeken naar afbeeldingen voor je moodboard nog niet druk te maken of je het daadwerkelijk in je interieur wilt toepassen. Kies op gevoel uit wat bij je past en jou aanspreekt.

 

Moodboard afbeeldingen verzamelen

In de keuze welke moodboard afbeeldingen je wil verzamelen ben je helemaal vrij. Het kunnen afbeeldingen zijn van sfeerfoto’s uit woonmagazines, mooie stoffen of dessins, kleuren, materialen of persoonlijke bezittingen waar je waarde aan hecht en iets over jou zeggen. Deze persoonlijke bezittingen zoals een vakantiefoto, ketting, veer, gedicht of steen hoeven niet letterlijk in je interieur terug te komen, maar hiermee kan je associëren.

 

Opdracht 3: Moodboard afbeeldingen verzamelen

Neem een aantal (woon)tijdschriften, productfolders etc. en ga op zoek naar afbeeldingen die jou aanspreken. Scheur deze uit en bewaar ze voor je moodboard. Vraag daarnaast stalen van mooie stoffen, vloeren etc. bij je woonwinkel of de leverancier en neem verfstalen mee uit de bouwmarkt of verfspecialist. Neem de tijd om verschillende afbeeldingen en items te verzamelen voor je moodboard. Leg een mapje aan met alles wat je mooi vindt of aanspreekt.

 

Als je een mapje met moodboard afbeeldingen hebt aangelegd dan kan je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten de afbeeldingen gaan filteren.

 

Volgende stap

 

Advertentie