Pages Navigation Menu

Moodboard | 3. Achtergrond

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten heb je de afbeeldingen voor je moodboard gefilterd. In deze stap ga je bepalen op welke achtergrond je deze afbeeldingen gaat plaatsen.

Moodboard_achtergrond_interieur

 

Moodboard achtergrond

Voordat je de afbeeldingen voor je moodboard gaat opplakken ga je het moodboard achtergrond en formaat bepalen. Dit heeft een groot effect op je moodboard. Je kan je voorstellen dat een steriel witte achtergrond een ander effect geeft dan bijvoorbeeld een houtstructuur. Het bovenstaande voorbeeld illustreert duidelijk het verschil in sfeer tussen de moodboard achtergronden. Kies daarom voor een achtergrond die past bij het interieur dat je voor ogen hebt en niet teveel aandacht vraagt. Je kan de afbeeldingen bijvoorbeeld op een wit vel A-4/A-3, foamboard,  (foto)karton of een gekleurde achtergrond plaatsen.

 

Tip van de stylist
Kies als moodboard achtergrond een kleur of materiaal dat in de basis van je interieur terugkomt zoals een muurverf in plaats van een felle accentkleur die je enkel in de accessoires gebruikt. Zo geeft de achtergrond van je moodboard geen vertekend beeld van je interieur.

 

Moodboard formaat

Denk er vooraf ook over na voor wie je het moodboard maakt, dit bepaald mede het formaat van je moodboard. Maak je het moodboard voor jezelf, dan kan je je helemaal uitleven wat betreft het formaat en de achtergrond. Wil je je moodboard ook mee naar de winkel nemen? Kies dan voor een kleiner formaat wat makkelijker mee te nemen is en een stevige achtergrond heeft.

 

Opdracht 5: Moodboard achtergrond en formaat bepalen

Kijk goed naar de afbeeldingen die je hebt geselecteerd voor je moodboard. Welke kleuren en materialen komen daar het meest in voor? Kies een moodboard achtergrond die bij deze kleuren en materialen past, maar niet teveel aandacht vraagt. Bepaal daarna het formaat van je moodboard. 

 

Wanneer je de moodboard achtergrond hebt bepaald kan je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten de afbeeldingen gaan opplakken.

 

Volgende stap

 

Advertentie