Pages Navigation Menu

Maat vloerkleed bepalen

 

Een vloerkleed of karpet kopen kan lastig zijn, maar als je een mooi vloerkleed in je interieur hebt liggen is dat echt een aanwinst! Een vloerkleed zorgt ervoor dat alle meubels naar elkaar toe getrokken worden en een groep vormen. Zo creëer je met een vloerkleed meer eenheid en rust in je interieur. Daarnaast heeft een vloerkleed als extra voordeel dat het comfort, warmte en sfeer of kleur in je interieur brengt. Maar hoe bepaal je nou het beste formaat voor je vloerkleed? Lees de tips en bekijk het filmpje om de juiste maat vloerkleed te bepalen.

 

Tip van de stylist
Vergeet bij je vloerkleed geen onderkleed te kopen! Dit zorgt ervoor dat je niet uitglijdt en houdt het vloerkleed op zijn plaats.

 

Maat vloerkleed bepalen

Meet eerst de ruimte op en pas daar het formaat vloerkleed op aan, zorg ervoor dat de maat vloerkleed in proportie is met de ruimte. Heb je een grote ruimte waar de meubels los in de ruimte staan? Kies dan een vloerkleed waar alle meubels met de poten op staan. Heb je een kleine ruimte waar de meubels tegen de wand staan? Dan kan je kiezen voor een kleiner vloerkleed welke voor de meubels ligt. Het vloerkleed plaats je dan tegen de poten van de meubels aan.

Wees eenduidig in je keuze. Wanneer je kiest voor poten op het vloerkleed, plaats dan de poten van alle meubelen op het vloerkleed. Leg je het vloerkleed voor de meubels? Plaats dan geen enkele poot op het vloerkleed. En plaats je de meubels voor de helft op het vloerkleed, doe dat dan met alle meubels.

Let op dat je niet kiest voor een te klein formaat vloerkleed. Als je kiest voor een te klein vloerkleed, dan wordt de ruimte optisch kleiner. Zorg er daarnaast voor dat het vloerkleed aan beide kanten van de meubels minimaal 10-15 cm doorloopt voor een royaal gevoel, het vloerkleed is dus altijd groter dan de bank.

 

Tip van de stylist
Heb je de maat vloerkleed bepaald? Leg dan oude kranten op de vloer in de afmeting van het vloerkleed. Zo weet je zeker dat de afmeting bij jouw interieur past!

 

 

 

Advertentie