Pages Navigation Menu

Woonstijl | Landelijke woonstijl

 

Landelijke_woonstijl_Moodboard

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de gratis interieur cursus ‘Je Interieur Inrichten’ hebben we gekeken naar het belang van een woonstijl of sfeer in je interieur. In deze stap bespreken we de Landelijke woonstijl.

Landelijke woonstijl

Een populaire woonstijl in Nederland is de landelijke woonstijl. Veel mensen houden van een sfeervol, landelijk interieur. Hierin staat het buitenleven, nostalgie, comfort en handwerk centraal. De landelijke woonstijl weerspiegelt het romantische plaatje van dat leuke, oude boerderijtje op het platteland in je eigen interieur. Het verzet zich tegen veranderingen en houdt vast aan tradities. Daarom vind je in dat leuke, oude boerderijtje veel karakteristieke kenmerken zoals pure bouwmaterialen, natuurlijke materialen, balkenplafonds en zichtbare dakconstructies. De landelijke woonstijl wordt tegenwoordig steeds moderner, maar toch zie je ook nog steeds veel doorleefde objecten met een ziel zoals brocante en karakteristieke details. Wat niet mag ontbreken in een landelijk interieur is een kachel en een grote (open) leefkeuken.

 

Landelijke woonstijl: kernwoorden

Royaal
Traditie
Eenvoud
Robuust
Natuurlijk
Vriendelijk
Ambachtelijk
Informeel
Sfeervol
Gemoedelijk
Comfortabel
Warm
Licht
Vergrijsd

 

Landelijke woonstijl: materialen

Natuurlijke materialen zoals wol, vachten en (vergrijsd) hout zie je terug in de landelijke woonstijl. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van linnen en katoen, grove weefsels en smeedijzer. Tegenwoordig zie je ook veel sloophout. Op de vloer vind je hout, eventueel in whitewash of een stenen vloer. De wanden zijn gemetseld of gestuct en geschilderd in lichte kleuren (vaak kalkverf). De meubels mogen grof en robuust zijn, een gladde afwerking hoort niet thuis in de landelijk interieur.

Landelijke woonstijl: kleuren

Natuurlijke kleuren, subtiele tinten, offwhite, vergrijsde tinten, grijs en taupe.

 

Landelijke woonstijl: vormen

Sobere en vriendelijke, organische vormen.

 

Landelijke woonstijl: meubels en accessoires

In een landelijke inrichting passen grote meubels. Een lekkere grote plofbank met kussens om op te hangen, grote (houten) kasten of lockers, een groot wollen vloerkleed of een schapenvacht op de grond. Kleine houten krukjes of een boomstammetje kunnen als bijzettafels dienen. Als eettafel past een  grote houten leeftafel van onbewerkt hout of een kloostertafel prima in de landelijke woonstijl. Om de eettafel mogen zachte, comfortabele stoelen of houten banken met kussens. Als accessoires kan je kiezen voor grote manden, kant, glaswerk, foto’s in lijsten of oude gebruiksvoorwerpen.

 

Landelijke woonstijl: merken

Vt Wonen
Linteloo
Piet Hein Eek
HK Living
Studio Ditte
Lifestyle
Riviera Maison
Riverdale
PTMD
Bloomingville
Broste
Haans lifestyle

 

Landelijke woonstijl: webshops

Stijls
Vt Wonen
Cocoon Werelds Wonen
Bigbrands
Missey & Sissy
Kloostertafelsonline.nl

 

Landelijke woonstijl: boeken en tijdschriften

Bestel nu een abonnement met korting op de volgende tijdschriften:

VT Wonen
Ariadne at Home
101 Woonideeën
Landleven
Buitenleven
Seasons
Home and Garden

Wonen landelijke stijl
Stijlvolle antieke bouwmaterialen

 

Is de landelijke woonstijl niet helemaal je smaak? Andere woonstijlen zijn o.a.

Design woonstijl
Scandinavische woonstijl
Industriële woonstijl
Klassieke woonstijl

 

Als je voor jezelf een favoriete woonstijl of sfeer hebt bepaald dan kan je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten een moodboard of sfeercollage maken voor je interieur.

 

Volgende stap

 

 

Advertentie