Pages Navigation Menu

Kleurtrends 2014

Kleurtrends_2014_Flexa

 

Kleurtrends 2014 uit Flexa ColourFutures

Ieder jaar brengt AkzoNobel (Flexa) de ColourFutures 2014. In dit trendrapport worden de kleurtrends van 2014 voorspelt, wat een essentieel onderdeel vormt van de taak van Flexa. Hierdoor kan AkzoNobel, wereldwijd de grootste producent van kleur,  anticiperen op de wensen van hun klanten. Ze brengen ieder jaar een team van professionals samen uit sociaal, economisch en designgebied. Deze professionals zien vaak de eerste tekenen van verschuivende kleurtrends. Ze gebruiken deze kennis om in de ColourFutures de kleurtrends 2014 in het interieur te voorspellen.

 

Muurverf_Flexa_2014

 

Kleurtrends in het interieur

Afgelopen jaar zagen we veel koele kleuren in het interieur. De Flexa kleur van het jaar 2013 was een donkere kleur blauw met een paarse zweem. Naast veel blauwtinten zagen we in de kleurtrends afgelopen jaar ook veel groen, van mintgroen tot flessengroen. In 2014 blijven de koele kleuren in de kleurtrends de baas, wat resulteert in een samensmelting van blauw en groen in de kleur van het jaar 2014, Teal. Deze kleur wordt vaak gebruikt om de oceanen mee te beschrijven. Het is een rustige, kalme kleur die zich goed met naturellen en hout laat combineren. De kleur doet het ook goed in combinatie met andere blauw/groen tinten in een ton-sur-ton kleurenschema of combineer de kleur met de complementaire kleuren koraalroze en aansluitende kleuren.

 

ColourFutures trendboek

Het Flexa trendboek ColourFutures met de kleurtrends 2014 is vanaf heden voor 19,95 te koop in de Flexa webshop of hier gratis te downloaden. Bekijk ook de onderstaande trendpresentatie van de nieuwe kleurentrends 2014 voor het interieur.