Pages Navigation Menu

Kleuren

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten heb je je plattegrond voor je interieur gemaakt met een meubelopstelling. Nu gaan we kijken hoe je kleuren in je interieur kunt toepassen.

Kleur is zowel een erg complex als een fascinerend gegeven. Alles in de wereld om ons heen heeft kleur en kleuren kunnen alles een andere dimensie geven. Kleur roept bij iedereen weer een ander gevoel op en dat maakt de kleurbeleving ook zo leuk en persoonlijk.

 

Kleurencirkel_kleuren

 

Kleuren in je interieur

Als je een interieur gaat inrichten dan is het erg belangrijk dat alle aspecten met elkaar samenwerken en elkaar aanvullen. Eén van de belangrijkste aspecten is kleur. Door kleur op de juiste manier toe te passen kan kleur de beleving van je interieur veranderen. Zo kan je kleuren op de volgende manieren inzetten:

– de aandacht ergens op richten of een accent zetten,
– een element in je interieur camoufleren of compenseren,
– de sfeer of vorm van de ruimte optisch veranderen,
– objecten of ruimtes met elkaar verbinden.

Als je kennis van kleurenleer hebt en je snapt hoe kleuren werken dan kan je makkelijker het beoogde resultaat in je interieur behalen. Kleuren zijn altijd relatief, ze veranderen gedurende de dag in relatie met het daglicht en in combinatie met andere kleuren, materialen, structuren en glansgraden. Niet alleen de kleureigenschappen bepalen je keuze voor een kleur, maar ook de huidige woontrends.

Voor de basis van de kleurenleer begin je tijdens de online cursus interieur inrichten bij de kleurencirkel van Johannes Itten.

 

Volgende stap