Pages Navigation Menu

Woonstijl | Klassieke woonstijl

 

Moodboard modern klassieke woonstijl

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten hebben we gekeken naar het belang van een woonstijl of sfeer in je interieur. In deze stap bespreken we de klassieke woonstijl.

 

Klassieke woonstijl

Een woonstijl die al iets langer bestaat is de klassieke woonstijl. Deze rijke woonstijl is ontstaan in de renaissance en heeft invloeden in zich van de Griekse en Romeinse oudheid. Van oudsher is de klassieke woonstijl een statige en elegante woonstijl waarin je interieur bol staat van luxe en antiek. Het interieur wordt gekenmerkt door symmetrie, ornamenten, zuilen en donkere houtsoorten. Een kroonluchter in je interieur is niet weg te denken uit de klassieke woonstijl.

Modern klassieke woonstijl

Tegenwoordig wordt de klassieke woonstijl steeds moderner. Stel je hierbij de sfeer van een luxe hotel voor in je eigen interieur, waarbij klassieke elementen op een moderne manier worden toegepast. Je kan de klassieke woonstijl moderner maken door te kiezen voor een interieur met royale meubels, luxe leersoorten, hoogglans zwarte lak en moderne kroonluchters. Soms zelfs met een knipoog zoals de meubels van Moooi. Luxe, status en rijkdom blijven in een interieur in de modern klassieke woonstijl centraal staan.

 

Klassieke woonstijl: kernwoorden

Luxe
Status
Rijkdom
Exclusief
Weelde
Comfort
Symmetrie
Kwaliteit
Formeel
Donkere houtsoorten

 

Klassieke woonstijl: materialen

Luxe, glanzende stoffen en velours worden in een klassiek interieur gecombineerd met leer. Op de vloer ligt donker hout, een visgraatparket of natuursteen (bijvoorbeeld marmer of Belgisch hardsteen) met daarop eventueel een grote kelim of ander vloerkleed. Op de wand kan een behang met grote print of een ingetogen kleur toegepast worden. Het plafond kan worden voorzien van sierlijsten en ornamenten. In de accessoires en verlichting zie je veel goud, zilver, zwart, chroom en kristal of glas terug.

 

Klassieke woonstijl: kleuren

Kleuren die we veel terug zien in een interieur in de klassieke woonstijl zijn diepe en intense kleuren zoals bordeauxrood, diep paars, antraciet en zwart met gouden en zilveren details. In de modern klassieke woonstijl zie je meer ingetogen kleuren terug in het interieur zoals naturellen, grijstinten en zwart.

 

Klassieke woonstijl: vormen

Sierlijke en ranke vormen domineren in een interieur in de klassieke woonstijl. In de moderne klassieke woonstijl zie je juist ook veel strakkere en oversized modellen terug in het interieur. Symmetrie brengt rust en balans in de overdaad van het klassieke interieur.

 

Klassieke woonstijl: meubels en accessoires

In een klassieke woonstijl passen antieke meubels met sierlijke vormen of juist royale meubels. Vaak wordt de zithoek op een groot vloerkleed geplaatst dat doorloopt onder de meubels voor een gevoel van ruimte en comfort. Veel zitmeubels worden uitgevoerd in het leer en staan op een rank, elegant onderstel. Er ontstaat een spannend contrast in je interieur door strakke meubels met klassieke details te combineren. De inrichting van je interieur wordt afgewerkt met luxe accessoires zoals kristallen karaffen, sierlijke schilderijen, kroonluchters en schemerlampen met grote kappen.

 

Klassieke woonstijl: webshops

Direct Design

 

Klassieke woonstijl: boeken en tijdschriften

Stijlvol wonen
Marcel Wolterinck
De Wereld van Tricia Guild
Shades of grey
More Than Classic

 

Is de modern klassieke woonstijl niet helemaal je smaak? Andere woonstijlen voor je interieur zijn o.a.

Landelijke woonstijl
Design woonstijl
Scandinavische woonstijl
Industriële woonstijl

 

Als je voor jezelf een favoriete woonstijl of sfeer hebt bepaald dan kan je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten een moodboard of sfeercollage maken voor je interieur.

 

Volgende stap

 

Advertentie