Pages Navigation Menu

Keukentrends 2015

 

De keuken is tegenwoordig al lang niet meer alleen een plek om (voor de vrouw) voedsel te bereiden. Het is vaak het kloppend hart van een woning geworden en wordt zelden nog enkel als keuken gebruikt. Een leefkeuken is een betere benaming; een ruimte waar gekookt, lekker gegeten en gedronken wordt en waar goede gesprekken met vrienden en familie worden gevoerd.  Ben je benieuwd naar de keukentrends 2015? Lees dan verder!

 

Keukentrends 2015: 1. Koper & natuursteen

Eén van de keukentrends 2015 is Koper & natuursteen. Deze trend zie je op het moment veel in het interieur en zet zich door naar de keuken. Natuursteen zoals marmer kan gebruikt worden in de keuken als keukenblad, achterwand of in de keukenaccessoires zoals marmer snijplanken, dienbladen en bestek waar natuursteen in verwerkt zit. Tegenwoordig zijn er ook keukens van Piqu en Stone Interiors met een dunne laag stenen fineer te koop. Koper is in de keuken toepasbaar als zichtbare koperen leidingen, een koperen kraan van bijvoorbeeld Vola en uiteraard mogen de iconische Mauvielpannen in deze keukentrend in 2015 niet ontbreken.

 

Keukentrends 2014

Links: een koperen keuken in het Inside Design hoofdkwartier | Rechts: Kranen in koper- en goudkleur van VOLA

 

 

Keukentrends 2015: 2. Duurzaamheid & de groene keuken

Een keukentrend die we uit het interieur al kennen is de groene keuken waar duurzaamheid centraal staat. Deze interieurtrend zien we in 2015 ook steeds meer terug in de keuken en is een lifestyle geworden. Denk hierbij aan koken zonder onnatuurlijke toevoegingen, een eigen moestuin, bewust en biologisch eten en afvalscheiding. Deze lifestyle kan je ook in je keuken toepassen door gebruik te maken van duurzame materialen zoals hout en door je eigen groenten te verbouwen. Gaat een eigen moestuin je net te ver? Dan kan je ook een ‘levende’ wand in je keuken maken waar groenten en kruiden kunnen groeien die je direct in je maaltijd kunt verwerken. De Farm Kitchen van de Londense designstudio’s  Architecture and Food (A&f) en Mette integreerden micro-agricultuur wat een levende wand in de keuken mogelijk maakt.

 

Keukentrend 2014

Bron: Perscentrum wonen