Pages Navigation Menu

Woonstijl | Industriële woonstijl

 

Industriele_woonstijl_Moodboard

 

Vorige stap

 

In de vorige stap van de online cursus interieur inrichten hebben we gekeken naar het belang van een woonstijl of sfeer in je interieur. In deze stap bespreken we de industriële woonstijl.

 

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl straalt in een interieur een gevoel van ruimte en transparantie uit.  Het weerspiegelt een oud fabriekspand in je eigen interieur. Dit betekend vaak dat je interieur uit één grote ruimte bestaat met hoge plafonds waarbinnen alle functies (bijvoorbeeld wonen/werken) plaatsvinden, zoals een loft. In een industrieel interieur gebruik je strakke lijnen, eerlijke materialen en zijn constructiedetails zichtbaar. Om een interieur met een industriële woonstijl persoonlijker te maken kan je gebruik maken van vintage meubels, design klassiekers en kunstobjecten in je interieur. Natuurlijk kunnen grote industriële lampen of fabriekslampen in deze woonstijl niet ontbreken.

 

Industriële woonstijl: kernwoorden

Ruimtelijk
Open
Transparant
Eerlijk
Metaal
Strakke lijnen
Grafische prints
Constrauctiedetails
Vintage

 

Industriële woonstijl: materialen

In een interieur met een industriële woonstijl vind je stoere en eerlijke materialen zoals metaal, beton, glas en hout. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor een gietvloer zoals een cementvloer, betonlook, expoyvloer of polyurethaanvloer. Ook een interieur met grote tegels of een lichte eiken vloer met brede vloerdelen passen in een industriële woonstijl. Zorg ervoor dat de vloer weinig aandacht vraagt. Heb je een mooie industriële (beton of baksteen) wand? Laat deze dan kaal en hang hier en daar een groot kleurrijk schilderij op.

 

Tip van de stylist
Heb je thuis geen betonnen muur? Tegenwoordig kan je ook betonbehang kopen van Piet Boon bij NLXL, net echt!

 

Industriële woonstijl: kleuren

De basis van een interieur in de industriële woonstijl is sober met weinig kleur. De kleuren die gebruikt worden zijn zwart, wit en alle grijstinten daartussen. Als accentkleur wordt vaak een primaire kleur toegevoegd zoals knalgeel of brandweerrood.

 

Industriële woonstijl: vormen

Bij een interieur in de industriële woonstijl passen strakke vormen en grafische prints.

 

Industriële woonstijl: meubels en accessoires

De basis van een industrieel interieur bestaat uit een gladde, rustige vloer met strakke meubels in grijstinten. Dit wordt in deze woonstijl aangevuld met vintage meubels uit de jaren ’50/’60 of designklassiekers zoals de LCM van Eames. Belangrijk is dat de zichtlijnen in je interieur niet onderbroken worden om het ruimtelijke gevoel te behouden. Daarnaast kan je kamerhoge (rol)gordijnen van bijvoorbeeld een wollen of linnen stof gebruiken voor een verbeterde akoestiek en warmte.

 

Industriële woonstijl: merken

Piet Hein Eek
Piet Boon
NLXL
Vitra
Fritz Hansen

 

Industriële woonstijl: webshops

Direct Design
Big Brands
NLXL
Woonexpress

 

Industriële woonstijl: boeken en tijdschriften

Eigen Huis & Interieur
Elle Wonen

Vintage thuis
Vintage
Wonen met pure materialen

 

Is de industriële woonstijl niet helemaal je smaak? Andere woonstijlen zijn o.a.

Design woonstijl
Scandinavische woonstijl
Landelijke woonstijl
Klassieke woonstijl

 

Als je voor jezelf een favoriete woonstijl of sfeer hebt bepaald dan kan je in de volgende stap van de online cursus interieur inrichten een moodboard of sfeercollage maken voor je interieur.

 

Volgende stap

 

Advertentie