Pages Navigation Menu

Een gezonde lucht in huis met luchtbevochtigers

 

luchtbevochtiger

 

Een gezonde lucht in huis
Stel; je hebt net een nieuw huis gekocht, of je hebt je huis kort geleden helemaal verbouwd. Dit huis heb je vervolgens helemaal naar je smaak ingericht. Hoe zorg je er dan voor het huis nog prettiger te maken? Juist, een gezonde lucht in huis! Een gezonde lucht in huis is belangrijk voor een goede gezondheid.
Een gezonde lucht in huis bereik je door goed te ventileren; frisse lucht van buiten is meestal gezonder dan lucht binnenshuis. Eén keer per dag luchten alleen is niet genoeg; kieren of ventilatieroosters laten het huis ademen en zorgen zo voor een constante luchtverversing. Een nog gezondere lucht bereik je met de juiste luchtvochtigheid. Een fijne luchtvochtigheid is er één tussen de 40 en 60 %. Mocht de lucht in huis niet uit zichzelf deze waarden kunnen bereiken, is het wellicht een idee om een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger aan te schaffen. Een te droge lucht is namelijk slecht voor de luchtwegen. Het kan irritatie aan de luchtwegen, ogen en huid veroorzaken en zelfs tot ademhalingsproblemen leiden. Een te hoge luchtvochtigheid is evenmin gezond; dan gedijt huisstofmijt goed. Veel mensen zijn daar gevoelig voor en reageren met allergische reacties op deze beestjes.

Verschillende soorten luchtbevochtigers
Een luchtbevochtiger is een apparaat dat vocht in een ruimte brengt. Een luchtbevochtiger is ideaal als je muziekinstrumenten bezit, of kwetsbare meubels. Ook voor astmapatienten is een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 % ideaal. De lucht bevochtigen kan op drie verschillende manieren. Je hebt ultrasone luchtbevochtigers, stoombevochtigers en koudwaterverdampers. Ultrasone luchtbevochtigers zijn voorzien van een waterreservoir, en met behulp van trillingen wordt het water omgezet in nevel die het apparaat door het huis verspreidt. Deze nevel is koud. De luchtvochtigheid wordt met behulp van een hygrostaat gemeten, en zo houdt de luchtbevochtiger de relatieve luchtvochtigheid op het juiste niveau. Een luchtbevochtiger die met stoom werkt, kookt het water eerst voordat dit dit de ruimte wordt ingelaten. Hierdoor is de stoom erg schoon, en is er geen filter nodig om het water te zuiveren. Het apparaat is zodoende erg onderhoudsarm. De stoom en de luchtbevochtiger worden echter wel warm, dus deze luchtbevochtiger is niet zo handig met huisdieren of kinderen in huis. Tevens is het zaak op te letten waar je deze luchtbevochtiger plaatst, zodat je niet per ongeluk in de hete stoom staat. Het derde type luchtbevochtiger is een koudwaterverdamper. Deze luchtbevochtiger verdampt geen water, maar haalt droge lucht uit de ruimte die vervolgens langs verschillende vochtige onderdelen wordt geleid. Deze vochtige damp wordt uit de luchtbevochtiger naar buiten geleid. Welk soort luchtbevochtiger bij jou in huis het meest prettig is, hangt af van de ruimte waar deze nodig is, en of je met volwassenen, kinderen en/ of huisdieren in huis woont. In een slaapkamer of in een huis met kinderen is een ultrasone luchtbevochtiger erg geschikt, en wanneer je alleen met volwassenen in huis woont is een stoomluchtbevochtiger een hygienische oplossing.

Luchtontvochtigers en luchtwassers
Luchtontvochtigers zijn er tevens in vele soorten en maten. Met een luchtontvochtiger wordt de lucht gecondenseerd en opnieuw door de ruimte verspreid, zodat de luchtvochtigheid wordt verminderd. Met een ingebouwde hygrostaat wordt de luchtvochtigheid vervolgens op het juiste niveau gehouden. Behalve luchtontvochtigers bestaan er ook luchtwassers en luchtreinigers. Deze apparaten zijn ideaal voor hooikoortpatienten.

Stijlvol én functioneel
Met bovenstaande apparaten is het gemakkelijk om de gezonde lucht te bereiken die voor de huid en luchtwegen het meest prettig is. Luchtbevochtigers, luchtontvochtigers en luchtwassers zijn te koop in vele soorten en maten, zodat er voor iedereen een perfect exemplaar te vinden is. De meest stijlvolle luchtbevochtigers zijn ongetwijfeld die van Stadler Form. De ontwerpen van dit merk zijn een stijlvolle toevoeging aan ieder interieur, en voorzien van de meest moderne technische snufjes. Luchtbevochtigers van Stadler Form geven een echte style-boost aan ieder interieur. Ideaal als je een luchtbevochtiger zoekt voor in je nieuwe huis of interieur.

 

Advertentie